Preberite še

 
 
 
 

Misija: Zeleni promet

Kolesarski praznik Maraton Franja BTC City

14.06.2011

V soboto in nedeljo, 11. in 12. junija, je v BTC City Ljubljana potekal že 30. kolesarski praznik, Maraton Franja BTC City.

Tudi letošnjega maratona se je udeležilo ogromno kolesarjev vseh starostnih skupin, ki so se lahko preskusili na štirih trasah: 156 km dolgi trasi Maraton Franja BTC City-Johan Museeuw Classic, 97 km dolgem malem Maratonu Franja, 25 km Poletovem družinsko šolskem maratonu za vsakogar ter 1.500 metrov dolgi preizkušnji za otroke. Med udeleženci letošnjega maratona smo lahko tako na eni strani srečali profesionalne kolesarje, ki so želeli doseči čim boljši rezultat, pa rekreativce, ki jim kolesarjenje predstavlja način življenja, na drugi strani pa tudi najmlajše udeležence, ki šele lovijo prve kolesarske kilometre. Letošnji častni gost maratona je bil dvakratni zmagovalec kolesarske Dirke po Italiji Gilberto Simoni, ki se je tudi udeležil najdaljše preizkušnje, na kateri je sicer slavil italijanski kolesar Alessandro d'Andrea. Med udeleženci maratona so bili tudi takšni, ki so sodelovali na vseh 30-ih dosedanjih maratonih.

 

Galerija

 
 

Start in cilj maratona je bil na Ameriški ulici poleg nove Kristalne palače, kolesarje pa sta na pot s štartnim znakom pospremila ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave družbe BTC, ki je dolgoletni glavni pokrovitelj maratona, Jože Mermal.

Ob jubileju je Maraton Franja BTC City dosegel izredno pomemben mejnik in priznanje za dosedanje delo: Mednarodna kolesarska zveza UCI je maraton uvrstila v koledar svojih prireditev. S tem se Maraton Franja BTC City uvršča ob bok največjim in najprestižnejšim maratonom na svetu - UCI World Tour. To pa hkrati tudi pomeni, da je Franja postala ena izmed tekem, prek katere se je možno uvrstiti na rekreativno svetovno prvenstvo, ki bo letos potekalo na kolesarjem dobro znani trasi Liege - Bastogne – Liege.

Maraton Franja BTC City je brez dvoma eden izmed največjih in najpomembnejših športno-rekreativnih dogodkov v Sloveniji. Je praznik kolesarstva in športnega načina življenja, praznik dobrega vzdušja in pozitivne energije.

Naslednje leto se srečamo na 31. Maratonu Franja BTC City!


 
Oceni:
 

Komentarji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.